Volledig scherm
Mei 2013: wethouder Lambert van den Bosch en wijlen Corry de Laat testen de toegankelijkheid van Den Boogaard. © joris buijs / pve

Moergestelse senioren in een spagaat: terug naar Den Boogaard?

MOERGESTEL - Nu blijkt dat Cees de Laat na zijn ontslag als beheerder van Den Boogaard een goede regeling heeft gekregen, twijfelen de oudere vrijwilligers van het Moergestelse gemeenschapshuis over hun besluit om met z'n dertienen collectief op te stappen.

,,Onze mensen zitten in een spagaat", zegt voorzitter Henk van den Bijgaart van Senioren Vereniging Moergestel, hoofdgebruiker van Den Boogaard. ,,Ze zijn vooral opgestapt uit solidariteit met Cees. Nu die tevreden is denken verschillenden dat ze wat milder hadden moeten zijn. Het is voor de vrijwilligers ook een hobby, die ze niet graag missen."

Dinsdag heeft Van den Bijgaart een gesprek met directeur Ruud van Eeten, die De Laat aan de kant schoof. Die twee kwamen woensdag met een verklaring waarin ze Moergestel opriepen de schouders onder Den Boogaard te zetten. Wethouder Ina Batenburg nam dat donderdagavond over. Ze vertelde de politiek dat ze na het opstappen van de vrijwilligers meteen contact had opgenomen met directie, bestuur en Van den Bijgaart.

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

Tilburg e.o.