Volledig scherm
De brandende auto in Berkel-Enschot waarin een lichaam werd gevonden. © Toby de Kort

Moergestelse verdachte drugszaak mogelijk slachtoffer liquidatie Berkel-Enschot

DEN BOSCH/BERKEL-ENSCHOT - De grote drugszaak die voortkomt uit de operatie Trefpunt, is uitgesteld naar juni. Dat heeft de rechtbank in Den Bosch donderdagmiddag besloten. Twee van de verdachten, waaronder een 44-jarige man uit Moergestel, kwamen donderdagochtend niet opdagen.

Mogelijk is er een verband met het lichaam dat woensdagavond werd gevonden in de bossen bij Berkel-Enschot. De advocaat van de man, Geoffrey Woodrow, kon donderdag geen contact krijgen met de man uit Moergestel, die volgens hem zeker van plan was om naar de zitting te komen. Ook zijn vrouw weet niet waar de man is.

Drugslab
​De man wordt verdacht van betrokkenheid bij het drugslab dat op 4 april vorig jaar werd gevonden in zijn autobedrijf in Moergestel. De rechtszaak werd donderdagochtend uitgesteld toen bleek dat twee van de vijf verdachten niet aanwezig waren. Behalve de man uit Moergestel was ook de 65-jarige man uit Oud-Turnhout niet van de partij. Zijn advocaat kon later op de ochtend achterhalen dat de depressieve man woensdag was opgenomen in een psychiatrisch ziekenhuis.

Vervlochten zaak
De rechtbank besloot de zaak uit te stellen naar juni. ,,De zaak is dusdanig vervlochten dat we beter alle zaken kunnen aanhouden", vond ook officier van justitie Toine van de Ven. Het onderzoek op de plek waar de auto met het lichaam in Berkel-Enschot gevonden werd, loopt nog. De Moergestelse verdachte was niet van plan om een bekennende verklaring af te leggen, zegt zijn advocaat Woodrow. Volgens hem werd de man ook niet bedreigd.

De 65-jarige verdachte uit Oud-Turnhout verklaarde vorig jaar juli wel dat hij werd bedreigd. Naar eigen zeggen was hij niet meer veilig in zijn woning. De man kwam vorig jaar naar de rechtbank met een rollator, hij kampte met een slechte gezondheid.

Tilburg e.o.