Volledig scherm
Leo Vaes bij De Korenaar in Oirschot. © Jan Appels

Molens van Moergestel, Hilvarenbeek en Oirschot rouwen om Leo Vaes

UPDATEMOERGESTEL - De molenaars van Moergestel, Hilvarenbeek en Oirschot hebben hun wieken uit het lood gezet. Die rouwstand is een eerbetoon aan Moergestelnaar Leo Vaes, die woensdagochtend op 77-jarige leeftijd overleed.

Volledig scherm
Leo Vaes werd in 2002 benoemd tot erelid van De Vennen. © Schaatsclub De Vennen

Leo Vaes legde niet alleen als molenaar een grote passie aan de dag. Ook schaatsclub De Vennen treurt om het verlies van hun mede-oprichter, oud-bestuurslid, trainer en lid van verdienste. Hij was zelf ook een fervent schaatser, die meerder malen de alternatieve Elfstedentocht op de Weissensee in Oostenrijk uitreed. In 1997 werd hij niet ingeloot voor deelname aan de echte Elfstedentocht, vandaar dat hij daags van tevoren het parcours in Friesland aflegde.  

Zijn gezondheid liet hem in de steek. De laatste jaren bracht hij door op de afdeling kleinschalig wonen van het Moergestelse zorgcentrum Stanislaus, waar zijn vrouw Nolly zich ook voor de andere bewoners als steun en toeverlaat ontpopte. Leo Vaes laat ook zijn zoon Hans, schoondochter Sandra en kleinkind Brecht na.

De afscheidsviering is woensdag om 11.00 uur in het Crematorium Hilvarenbeek, Beekseweg in Diessen. 'Hij vond schaatsen fantastisch', schrijft zijn familie. 'In plaats van bloemen stellen wij een donatie op prijs voor Schaatsclub De Vennen Moergestel. Hiervoor zal in het crematorium een collectebus aanwezig zijn.'

Volledig scherm
De molen van Moergestel in rouwstand voor Leo Vaes © Familie Vaes
Volledig scherm
De molen van Oirschot in rouwstand voor Leo Vaes. © Familie Vaes
Volledig scherm
De molen van Hilvarenbeek in rouwstand voor Leo Vaes © Familie Vaes
Volledig scherm
De Moergestelse standerdmolen staat in de rouwstand voor Leo Vaes. © Victor Theeuwes
Volledig scherm
Molenaar Leo Vaes © Jan Appels
BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

Tilburg e.o.