De Nettorama, nu nog gevestigd aan De Kuil, wil weg uit het hart van Oisterwijk
Volledig scherm
De Nettorama, nu nog gevestigd aan De Kuil, wil weg uit het hart van Oisterwijk © Google Streetview

Nettorama blijft in Oisterwijk aandringen op verhuizing naar Heusdensebaan

OISTERWIJK - Nettorama legt zich niet neer bij de weigering van het Oisterwijks college om verhuizing naar de Heusdensebaan mogelijk te maken. 

Het plan is om De Kuil in het centrum van Oisterwijk in te wisselen voor het bedrijfspand waarin nu nog Dekrie Auto’s is gevestigd. 

De directeur daarvan, Hans Krietemeijer, zet in een brief aan de gemeenteraad de voordelen van de verplaatsing uiteen. Op donderdag 26 september buigt de politiek zich daarover tijdens een raadsontmoeting, waarin het nieuwe vergadermodel in Oisterwijk voorziet.

De huidige locatie is verkeerstechnisch niet optimaal en leent zich voor de bouw van huurappartementen voor senioren en starters, luidt een argument.

‘Detailhandel over het spoor’

Het college zei in februari nee omdat het bestemmingsplan detailhandel aan de Heusdensebaan niet toestaat. Krietemeijer meent echter dat daar verandering in kan komen nu Oisterwijk zijn beleid ‘geen detailhandel over het spoor’ los heeft gelaten. 

Hij wijst er impliciet op dat de Lidl wel mag verhuizen van de Gemullehoekenweg naar de locatie naast de Boerenbond, nabij het KVL-terrein. Bovendien heeft Oisterwijk besloten om op bedrijventerrein Sonman in Moergestel bij wijze van proef te kijken of daar detailhandel mag komen. 

Tilburg e.o.