Volledig scherm
In het pand Heusdensebaan 52 is nu nog Dekrie Auto's gevestigd. © Google Streetview

Nettorama mag van Oisterwijk niet naar Dekrie Auto's aan de Heusdensebaan

OISTERWIJK - Het Oisterwijks college wil niet meewerken aan verhuizing van supermarkt Nettorama naar de Heusdensebaan. De Nettorama is nu gevestigd aan de Kuil, vlakbij de Moergstelseweg in het centrum. 

Het verzoek daartoe is ingediend door Kriedek BV,  dat nu onder de naam Dekrie Auto's op nummer 52 occasions verkoopt. Directeur Hans Krietemeijer beaamt dat hij ‘mooie plannen’ heeft om elders zijn bedrijf voort te zetten, maar over de onderhandelingen met Nettorama wil hij niet al te veel kwijt. 

Krietemeijer wijst er wel op dat met 5000 vierkante meter parkeerruimte zijn locatie voor een supermarkt geschikter is dan het naastgelegen Insaidpand. Oisterwijk wilde ook daar niet meewerken aan de definitieve vestiging van een supermarkt. Het ging in 2016 om de Lidl, dat wel tijdelijk van het oude bedrijfsverzamelgebouw gebruik had mogen maken.

Volgens burgemeester en wethouders past een supermarkt niet in het bestemmingsplan. Detailhandel is op het perceel Heusdensebaan 52 niet toegestaan.  ‘De gemeente gaat zuinig om met de beschikbare ruimte voor bedrijvigheid, omdat wij deze sector de ruimte willen bieden op de daarvoor aangewezen plekken', motiveert het college. Onlangs kondigde Oisterwijk overigens wel aan detailhandel op bedrijventerreinen te overwegen. De Sonman in Moergestel is daarvoor als proeflocatie aangewezen.  

De bedrijfsleider van Nettorama in Oisterwijk verwijst voor een reactie naar het hoofdkantoor in Oosterhout, waar maandagmiddag niemand voor commentaar bereikbaar was.

Tilburg e.o.