Volledig scherm
Nieuwe eigenaren van Mie Pieters Marie-Jose Mathijsen en Kees Timmer. © Marie-Thérèse Kierkels/Beeld Werkt

Nieuwe exploitanten café Mie Pieters restaureren muurschilderingen

HEUKELOM - Kees Timmer en Marie-José Mathijssen, de nieuwe exploitanten van café Mie Pieters in Heukelom, zijn volop bezig met verbouwen. Zo hebben ze een schildering uit 1925, de paddenstoel, de kikker met banjo en de pijprokende kikker laten restaureren.

Ze hebben ook het schilderij met Mie Pieters (ze beheerde het café 64 jaar) laten opknappen. De twee komen uit Nijmegen, maar zij is opgegroeid in Berkel-Enschot. "Ik ken Mie Pieters natuurlijk, al was het een café dat je kende, maar nooit kwam. Op een familiefeest hoorde ik dat het leegstond. Wij wilden een café in een natuurgebied en de eigenaar ging vrij snel akkoord. We willen hier een dagcafé maken voor wandelaars en fietsers die passeren.”

Het is de bedoeling dat het café in juni opent, al is dat afhankelijk van de horecavergunning die nog niet is verstrekt. De nieuwe kasteleins hebben de woning bij het café aangepakt. Een nieuwe keuken bij de kroeg en een groot tuinterras staan op de rol. Naast het café is al een terras, achter de zaal komen er zitplaatsen bij.

Café Mie Pieters, dat eigenlijk Jagers en Visserslust heet, sloot in december 2015 de deuren. De vorige eigenaren hielden het na zeventien jaar voor gezien.

Tilburg e.o.