Volledig scherm
Varkenshouderij van Van de Wouw aan de Oisterwijksebaan in Heukelom © Tom Tacken

Nieuwe ronde nieuwe kansen voor varkensboer in Heukelom

HEUKELOM - Varkenshouder Wim van de Wouw in Heukelom rekent op driemaal scheepsrecht in de raad van Oisterwijk. Die wordt op 19 september voor de derde maal door burgemeester en wethouders gevraagd een ontwerpverklaring van geen bedenkingen af te geven.

Van de Wouw wil aan de Oisterwijksebaan 6 zijn bedrijf moderniseren en het aantal varkens bijna verdubbelen naar 18.000 stuks, waarvan het merendeel biggen. 

Volgens het college is sprake van een 'goede ruimtelijke ordening' en kan de aanvraag dus niet geweigerd worden. Een ingewonnen advies van advocatenkantoor AKD zou dat standpunt onderbouwen. Het college waarschuwt de raad er bovendien voor dat Van de Wouw Oisterwijk financieel aansprakelijk kan stellen als de raad opnieuw besluitvorming uitstelt.

Eind juni en begin juli staakten de stemmen in de raad. De fracties van PGB en PrO hebben hun kiezers beloofd de intensieve veehouderij terug te dringen. Ze wijzen er  ook op dat uitbreiding van de varkenshouderij op gespannen voet staat met de actualiteit rondom de uitstoot van stikstof. Veel bouwprojecten staan door een rechterlijke uitspraak daarover in de wacht.

Tilburg e.o.