Volledig scherm
Als de voetbalfusie in Oisterwijk doorgaat, is het gedaan met de derby's, zoals dit treffen tussen Taxandria en Nevelo uit 2016. © Beeld Werkt

Nieuwe voetbalclub wil in Oisterwijk zelf zijn broek gaan ophouden

OISTERWIJK - Volgens het fusieplan staat in het seizoen 2019/2020 de nieuwe voetbalclub in Oisterwijk er. De voorzitters van de drie huidige clubs Taxandria, Nevelo en Oisterwijk willen dat de nieuwe vereniging ook financieel op eigen benen staat.

Aan het noemen van investeringsbedragen wagen de drie zich nog niet. Mogelijk moet het gemeentebestuur bijspringen, maar een structurele zaak mag dat wat de drie betreft niet worden. Marc Damen van SV Nevelo: ,,Het zit niet in de aard van de clubs om jaar in jaar uit de hand op te houden."

Aanleg en onderhoud van de velden wordt het pakkie-an van de gemeente, maar de clubs willen de accommodaties uit eigen middelen gaan financieren: kantine-inkomsten, sponsoring, contributies. Wat dat laatste betreft, is Nevelo maatgevend. Het heeft de hoogste contributie van de drie. Meer wil de fusieclub niet van zijn leden gaan vragen.

De drie ledenvergaderingen zetten in overgrote meerderheid het licht vorig jaar op groen. Is de fusie daarmee 'onomkeerbaar'? Te groot woord, vindt Stephan van Sante van Taxandria: ,,Onze leden hebben een voorbehoud gemaakt. Op 28 februari komen ze samen voor de laatste onderhandelingsresultaten. Maar ik heb er alle vertrouwen in dat ze daarmee tevreden zijn."

Fusie is noodzaak, vindt Wil van Avendonk van RKSV Oisterwijk: ,,Anders sterven we uit."

Het Brabants Dagblad brengt woensdag een achtergrondartikel over de stand van zaken in het fusieproces van Taxandria, Nevelo en Oisterwijk.

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

Tilburg e.o.