Volledig scherm
Nilles I met zijn jeugdprinses en het boerenbruidspaar van het Döllekesgat. © Masja Vlaminckx

Nilles I opnieuw Stadsprins in Oisterwijk, De Krieltjes winnaar van Döllekesgatse carnavalslied

OISTERWIJK - Nilles I is opnieuw stadsprins van Döllekesgat. Voor het tweede jaar op rij gaat horecaondernemer Niels Janse, de exploitant van restaurant SEC op het Lindeplein, voorop in de polonaise van de Oisterwijkers.

In een vol Tiliander werd Nilles I met zijn gevolg zaterdag aan zijn volk voorgesteld. Styn d’n Urste (Styn van Berkel) zal als jeugdprins aan zijn zijde staan.  Ook werd traditiegetrouw het Boerenbruidspaar gepresenteerd: Marie de kinderjuf van ‘t pleintje van Kiske d’n diender uit Kielegat en Marjanne de nachtzuster van de Catherinenberg van Jan de Ketelaar van de KVL (Marlieke van den Broek). Tijdens de Boerenbruiloft op maandag 4 maart zal ze in de onecht worden verbonden met Henricus d’n vogelpikker, venter van de Tilburgseweg van Laurentius d’n broeder van Vincentius van Hendrikus d’n banketbakker uit Kruikenstad en Johanna de zuster van d’n Hondsberg van Mies de molenmaker uit Peerdendurp (Harrie Strijbosch).

Winnaar van het Döllekesgatse carnavalslied voor 2019 zijn De Krieltjes. Döllekesgat viert het komende carnaval onder het motto ‘Dè mende nie’.

Tilburg e.o.