Volledig scherm

Oisterwijk eert Medo met monument en straatnaam

OISTERWIJK - In aanwezigheid van minister Leers van Integratie en een stevige delegatie Azerbeidzjaanse hoogwaardigheidsbekleders is woensdagmiddag in Oisterwijk een monument voor Mamed 'Medo' Mamedov onthuld.

Mamedov wordt gezien als een voorbeeld van geslaagd integratie. De Azerbeidzjaan kwam in de oorlog in Oisterwijk terecht en burgerde daar zo goed in, dat hem dat zelfs een lintje opleverde. Hij zette zich onder meer in voor voetbalclub Nevelo en politiehondenvereniging Altijd Paraat.

Vooral dankzij inspanningen van de Azerbeidjzaanse ambassade is er nu een monument voor Mamedov aan de Van Rijckevorsellaan in Oisterwijk, waar hij jarenlang woonde. Ook heet een zandpad in het verlengde van de Van Rijckevorsellaan nu Mamed Mamedovpad.
"Ongewild werd Mamed Mamedov immigrant, maar gewild werd hij lid van onze gemeenschap", sprak burgemeester Hans Janssen bij de plechtigheid. Janssen ondertekende ook een 'vriendschapsverdrag' met de burgemeester van Zaqatala, de geboorteplaats van Mamedov.

Tilburg e.o.