Volledig scherm
Hein Verhoeven (links) geeft sleutel aan Harrie Marsé (rechts). © Oisterwijknieuws.nl

Oisterwijk Express rijdt na zomer naar alle uithoeken van de gemeente

OISTERWIJK - Het toeristentreintje Oisterwijk Express krijgt na de zomer een volle werkweek. Onder een nieuwe naam willen de vrijwilligers van stichting Ons Oisterwijk er elke dag mee gaan rijden door de hele gemeente.

Het treintje wordt bijvoorbeeld ingezet om op een vast moment in de week Moergestelnaren naar de markt in Oisterwijk te brengen, bejaarden naar het zwembad te rijden en bewoners van het AZC naar het centrum te vervoeren. Daarnaast blijft de normale dienstregeling in het weekend gewoon van kracht. Dan pendelt het treintje tussen het buitengebied en het plaatselijke NS-station. Ook kan de trein nog steeds worden gehuurd voor feesten en partijen.

Het huidige bestuur van de Stichting Toeristentrein Oisterwijk, dat met het treintje is gestart, kan de activiteiten niet langer combineren met werkzaamheden bij de eigen onderneming Piet Plezier. De Stichting Ons Oisterwijk neemt het daarom over. Die stichting liet eerder van zich horen met de historische stoomtreinrit door Noord-Brabant. De sleuteloverdracht was woensdagmiddag.

Tilburg e.o.