De gemeente heeft een begin gemaakt met het ophangen van camera's in het centrum van Oisterwijk.
Volledig scherm
De gemeente heeft een begin gemaakt met het ophangen van camera's in het centrum van Oisterwijk. © Facebook gemeente Oisterwijk

Oisterwijk heeft er deze week weer een paar camera's bij gehangen

OISTERWIJK - Gespuis van Oisterwijk opgelet: steeds meer camera's houden jullie in het oog. 

Deze week heeft de gemeente er een bevestigd ter hoogte van Roomer Fashion (De Lind 37). Ook op het Sint Jansplein in Moergestel, bij de driepsprong van Rootven, Kerkstraat en Raadhuisstraat, hangt er nu een. 

'Bij de fietsenstallingen bij het station in Oisterwijk hingen al een paar jaar camera’s', communiceert de gemeente. 'Deze zijn in februari vervangen door betere camera’s. Daarnaast is het cameratoezicht hier uitgebreid en worden nu ook beelden gemaakt van het Stationsplein en een gedeelte van de Spoorlaan.'

Gemeentekantoor

Op de hoek van het gemeentekantoor (aan de kant van de Gemullehoekenweg) hangt sinds de jaarwisseling al een camera met de blik op het Lindepark.  Deze zomer komen er nog camera’s bij het Lindeplein; op De Lind ter hoogte van Intersport,;op de kruising van Dorpsstraat, De Lind, Stationsstraat en Burgemeester Verwielstraat (met zicht op alle straten);  en aan Dorpsstraat (bij de Passage).

Aan het eind van het jaar bekijkt de gemeente of de camera's de veiligheid hebben vergroot. Afhankelijk daarvan wordt het toezicht uitgebreid naar het Lindepark (bij de Social Sofa), bij de uitkijkpost aan de Voorste Stroom en bij het Stroomdalpad (halverwege Burgemeester Verwielstraat en De Balbian Versterlaan).

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

Tilburg e.o.