Volledig scherm
Vrijmarkt op De Lind, tegen het decor van een nostalgische kermis. © Tom Tacken/BD

Oisterwijk kleurt oranje met kermis, vrijmarkt en René Schuurmans

OISTERWIJK - Ook in Oisterwijk kan de Oranjevereniging extra handjes goed gebruiken, maar dit jaar staat er toch weer een uitgebreid programma. De nostalgische kermis keert terug. Van vrijdag tot en met zondag is er op De Lind ‘ouwerwets vermaak voor ouwerwetse prijzen’. Dat betekent: 10 attracties voor 10 euro.

Op Koningsavond gaat het Oranjefeest van start met Oisterwijk Zingt. Lokale prominenten zingen mee. ‘Vroege vlaggers’ luiden Koningsdag zelf in. De aubade voor de gedecoreerden is om 11.00 uur op het Lindeplein. Hardslag verzorgt dit jaar de traditionele vrijmarkt met oud-Hollandse spelen. Kinderen kunnen zich ook laten schminken. Showband Taxandria en de Oranjevereniging brengen een bezoek aan de oudere bewoners van De Vloet.  

Op drie podia in het centrum zijn er verschillende optredens. 's Middags is er jazz, vanaf 16 uur treedt coverband SLAMM op. Grootste trekker is rond 18 uur het optreden van volkszanger René Schuurmans op het Lindeind, dat in een Hollands plein wordt omgedoopt. De eigen feestzanger Chiem laat ook van zich horen. Zondag is op datzelfde Lindeind ook nog een kindermatinee. 

Tilburg e.o.