Volledig scherm
Het inmiddels verlaten schoolgebouw van de Bienekebolders, voorheen Boszicht. © Google Maps

Oisterwijk krijgt Bienekebolders in Moergestel niet verkocht: alle kaarten weer op tafel

MOERGESTEL - De gemeente Oisterwijk moet opnieuw de boer op met het verlaten schoolgebouw van de Bienekeboldersin Moergestel. Vijf bouwpartijen waren uitgenodigd om het pand aan de Bosstraat te kopen met wonen als hoofdfunctie. 

Het heeft geleid tot één bieding, die niet binnen de gestelde kaders paste. De andere vier projectontwikkelaars gaven aan de minimumprijs te hoog te vinden, andere prioriteiten op de drukke bouwmarkt te hebben of geen kansen te zien van de school wooneenheden te maken. Het college stelt de raad nu een ‘heroverweging’ voor.

,,Dat is op zich goed nieuws", reageert fysiotherapeut Sjef van den Meijdenberg, die van het pand een vitaliteitscentrum met ondergeschikte woonfunctie wil maken. ,,Maar het is mij niet duidelijk hoe die heroverweging er nu uit gaat zien. Ik heb wethouder Dankers meteen een brief geschreven met het verzoek om de tafel te gaan zitten.”

Ook WieKentKunst heeft plannen met het het schoolterrein en de overzijde. De culturele stichting heeft die nog niet wereldkundig gemaakt. Ten slotte is bij de gemeente, uit onbekende hoek, een initiatief voor particulier onderwijs ingediend. 

Tilburg e.o.