Oisterwijk ontvangt het kabinet voor heisessie, het cadeau van Robèrt ligt al klaar voor Rutte

videoOISTERWIJK - Oisterwijk maakt zich op voor hoog bezoek vandaag: premier Mark Rutte komt met zijn kabinet naar hotel Bos & Ven voor een heidag aan het begin van het nieuwe politieke jaar. Op uitnodiging van de Oisterwijkse burgemeester Hans Janssen komt het kabinet naar Oisterwijk, 75 jaar nadat de regering in 1944 op dezelfde plek neerstreek aan het eind van de oorlog.

Over wat er waar wanneer precies gaat gebeuren in Oisterwijk, is nog veel onduidelijk. Maar bij Bos & Ven zijn al wel wat aanwijzingen op te tekenen. Zo staan de roodpluchen paaltjes al klaar om de ministers en staatssecretarissen te ontvangen. En binnen staat een cadeaupakket van de Oisterwijkse meesterbakker Robèrt van Beckhoven te wachten op de premier. 

De Oisterwijkse burgemeester kwam even voor de middag aan bij Bos & Ven, per taxi. Ook is de politie zichtbaar aanwezig om voor de veiligheid in en om het hotel te zorgen. Iets na twaalven arriveerde ook de eerste bewindspersoon: minister Slob. Ook commissaris van de Koning Wim van de Donk is inmiddels aanwezig.

Politiebewaking bij Bos & Ven.
Volledig scherm
Politiebewaking bij Bos & Ven. © Toby de Kort
Een cadeaupakket van meesterbakker Robèrt van Beckhoven.
Volledig scherm
Een cadeaupakket van meesterbakker Robèrt van Beckhoven. © Tom Tacken/BD
De roodpluchen afzetpaaltjes staan al klaar.
Volledig scherm
De roodpluchen afzetpaaltjes staan al klaar. © Tom Tacken/BD
Burgemeester Hans Janssen komt aan bij Bos & Ven.
Volledig scherm
Burgemeester Hans Janssen komt aan bij Bos & Ven. © Toby de Kort

Tilburg e.o.