Volledig scherm
Maarten van Houtum probeert al drie jaar een heg te krijgen tussen het Mispelbos en de Oostelvoortjes in Moergestel. © Inge van Beers

Oisterwijk razendsnel door het stof: meidoornhaag voor voetballertjes in Moergestel

UPDATEMOERGESTEL - ,,Ik vraag geen speeltoestel van duizenden euro's. Ik vraag nu al drie jaar om een hekje of een haag van een paar centen.”

Die noodkreet van Moergestelnaar Maarten van Houtum sorteert eindelijk effect. Woensdagochtend klaagde Van Houtum op de site van het Brabants Dagblad zijn nood, 's middags kreeg hij al een appje van de groenbeheerder van de gemeente Oisterwijk. Op excuses volgde de toezegging dat langs de Oostelvoortjes een meidoornhaag komt te staan. 

Die moet gaan voorkomen  dat ballen de straat op rollen en erachteraan hollende kinderen voor een auto belanden. De 8-jarige zoon van Van Houtum en zijn vriendjes mogen graag voetballen op het Mispelbos-veldje. 

Volgens Van Houtum had hij twee jaar geleden eindelijk een ambtenaar zover om de situatie ter plekke te komen bekijken. De ‘beleidsmedewerker samenleving’ zou beloofd hebben werk van de onveilige situatie te maken. ,,Maar daarna heeft hij een sabbatical year opgenomen.” Ook een enquête onder omwonenden kreeg de gemeente niet in beweging. 

Quote

Het verbaast me nog steeds dat echt belangrij­ke dingen, zoals de veiligheid van de jeugd, zo lang duren om te realiseren

Inge van Beers (Facebook)

De ergernis van Van Houtum werd opgepikt door raadslid Inge van Beers (Algemeen Belang), die dinsdag een gepeperd persbericht met foto uit liet gaan. ,,Zo ga je als gemeente niet om met de goedwillende inwoners.”

Het Brabants Dagblad heeft via de afdeling communicatie van de gemeente Oisterwijk tevergeefs om een reactie van wijkwethouder Dion Dankers (PGB) gevraagd. 

Tilburg e.o.