Volledig scherm
Ruud van Eeten is de directeur van theater Tiliander. © Van Assendelft/Jeroen de Jong

Oisterwijk trekt beurs voor Tiliander

OISTERWIJK - Burgemeester en wethouders van Oisterwijk steunen het plan van het bestuur van Tiliander om het cultuurhuis aantrekkelijker te maken en willen daar 611.500 euro voor neertellen. Van het bedrag wordt de begane grond en de entree aangepakt. Over wensen van Tiliander om ook de verdieping te verbouwen en het pand te vergroenen, nemen B en W pas later een besluit.

De gemeenteraad is al bijgepraat over de plannen, maar moet nog een besluit nemen. Het is de bedoeling dat de verbouwing nog dit jaar gaat gebeuren.

Stichting COM, Cultuurcentra Oisterwijk en Moergestel zoals het bestuur officieel heet, verwacht in 2019 45.750 euro over te houden op de begroting. Burgemeester en wethouders willen de investeringen op termijn terug en zijn van plan om in 2020 de rekening te presenteren. Dat kan door een huurverhoging voor het gebouw of een mindering op de jaarlijkse subsidie.

Tiliander verkeerde een dik jaar geleden in zwaar weer. De huur werd niet meer betaald. Daarop is een kwartiermaker aangetrokken (Marc Meeuwis) en vervolgens een nieuwe directeur (Ruud van Eeten). B en W willen dat Tiliander de culturele motor wordt van Oisterwijk en schaart zich grotendeels achter de vernieuwingen die eerst Meeuwis en nu Van Eeten voorstellen. Het college wil dat Tiliander met de aanpassingen gezond de toekomst in kan.

Tilburg e.o.