Volledig scherm
Binnenkort niet meer mogelijk: Taxandria wordt kampioen ten koste van SV Nevelo. © Joris Buijs/BeeldWerkt

Oisterwijk trekt portemonnee voor voetbalfusie: 6 miljoen

OISTERWIJK - Het Oisterwijks college stelt de gemeenteraad voor 6 miljoen uit te trekken om de voetbalfusie van SV Nevelo, RKSV Oisterwijk en Taxandria mogelijk te maken.

De nieuwe club heeft 8 voetbalvelden nodig: 6 van gras en 2 van kunstgras. Aanleg en onderhoud van de velden op het nieuwe sportpark Den Donk komt voor rekening van de gemeente: ruim 4,1 miljoen. De nieuwe club gaat de velden huren. Het college wil bovendien voor 1,8 miljoen de drie bestaande clubgebouwen opkopen. Dat geld kan de fusieclub in een nieuw clubgebouw steken.

Wethouder Jan de Laat (PrO) spreekt van een unieke situatie: ,,Eerdere pogingen te fuseren zijn al een paar keer mislukt. Met dit initiatief kunnen de clubs het voetbal in de gemeente weer op de kaart zetten. We zorgen ervoor dat ook in de toekomst jong en oud kan blijven voetballen. Bovendien is de timing goed omdat we nu bezig zijn met de ontwikkeling van het totale sportpark Den Donk.”

Nieuwe naam

Nevelo en Oisterwijk zijn nu al op Den Donk thuis. Taxandria moet echt verhuizen. Bij die achterban leefde ook het langste twijfel over samengaan. De drie clubs zijn er nog niet uit welke naam de nieuwe vereniging krijgt.

Het nieuwe sportpark gaat ook ruimte bieden aan een zwembad en sporthal. Die accommodatie moet er in september volgende jaar staan. Ook de scouting krijgt op Den Donk het lang gewenste onderkomen.

Het collegevoorstel staat 4 oktober op de agenda van de raad.

Tilburg e.o.