Volledig scherm
© Marie-Thérèse Kierkels/Beeld Werkt

Oisterwijk verlaagt belasting voor terrassen

OISTERWIJK - Horecaondernemers in Oisterwijk hoeven voortaan minder precariorechten - belasting - te betalen voor hun terrassen aan onder meer de Dorpsstraat, De Lind en het Lindeplein. Dat heeft het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Oisterwijk besloten. In totaal scheelt deze verlaging de gemeente bijna 30.000 euro aan inkomsten.

Het college reageert hiermee op een verzoek van de gemeenteraad en de Oisterwijkse afdeling van Koninklijke Horeca Nederland om eens kritisch naar de precariorechten voor de terrassen te kijken. Met name voor de Dorpsstraat, De Lind en het Lindeplein zouden deze tarieven de hoog zijn. Zeker naar verhouding van het nog lage aantal bezoekers van het Lindeplein, zo vinden de ondernemers.

Vergelijking
Uit een vergelijking met andere gemeente concludeerde de gemeente dat de precariotarieven in Oisterwijk inderdaad aan de hoge kant waren. Omdat de gemeente de vele terrassen een belangrijke rol vindt spelen in de beleving van Oisterwijk als 'aantrekkelijke en gastvrije gemeente', is besloten de terrasbelasting te verlagen.

Het tarief voor de Dorpsstraat en De Lind wordt met ingang van 2016 verlaagd met € 10,- per m². Het tarief voor het Lindeplein wordt verlaagd van € 44,10 naar € 26,50 per m2, met terugwerkende kracht vanaf 2014. De totale financiële consequenties voor de gemeente bedragen € 29.771,60.

Tilburg e.o.