Volledig scherm
Oisterwijker Hans van Velthuijsen hing uit protest een geel hesje achter zijn raam © Tom Tacken/BD

Oisterwijker is te ziek voor de straat, dan maar een geel hesje achter het raam

OISTERWIJK - Hans van Velthuijsen zou niets liever dan de straat op gaan om te demonstreren tegen alles wat fout is in Nederland. ,,Maar ik heb er de conditie nog niet voor. Ik ben herstellende van een ontstoken hartzakje en moet dus veel rusten.”

Van Velthuijsen heeft er wat op gevonden: achter het raam van zijn huis aan de Beukendreef in Oisterwijk hangt pontificaal een geel hesje aan een knaapje. Zo krijgen alle voorbijgangers mee dat het écht de andere kant op moet met Nederland.

Niet bij Jinek

,,Bij het NOS Journaal of bij Jinek krijg je dat niet te horen", verklaart Van Velthuijsen. ,,Wél  hele reportages dat er wat tempex op de Waddeneilanden ligt. Maar dat wij met z'n allen krom moeten gaan liggen voor dat klimaatakkoord, ho maar.”

Quote

Maar dat wij met z'n allen krom moeten gaan liggen voor dat klimaatak­koord, ho maar

Hans van Velthuijsen

Komt bij dat Van Velthuijsen, die met een sticker van Feyenoord op de voordeur zich ook in sportief opzicht bloot geeft, herhaaldelijk van Facebook af wordt gegooid: ,,Je mag kennelijk geen schande spreken van het politiegeweld tegen demonstranten in Frankrijk.”

Gelukkig kan hij wel op de volledige steun rekenen van zijn vriendin Lita van Drunen. Die vindt ook dat het met al die belastingverhogingen in Nederland onderhand maar eens afgelopen moet zijn: ,,Dit land raakt meer en meer verdeeld.”

Tilburg e.o.