Volledig scherm
Jurgen van Riel gaat de belofte aan zijn overleden dochter Luna inlossen. © Facebook

Oisterwijker lost belofte aan overleden dochtertje in: niet twee maar drie keer de Alpe d'Huez op

OISTERWIJK - Twee keer wilde Oisterwijker Jurgen van Riel in de strijd tegen kanker de Alpe d'Huez gaan beklimmen. Maar een week voor haar dood keek zijn jongste dochtertje hem eens goed aan: 'Drie keer kun jij ook.'

De belofte die Jurgen aan Luna deed, gaat hij deze zomer nakomen. Jurgen deed maandagochtend bij Edwin Evers voor Radio 538 zijn verhaal. Het radiostation betaalt de rekening van 1750 euro voor zijn fiets en het tenue, die Luna nog voor haar vader heeft uitgekozen.

Luna overleed, negen jaar oud, na een kort maar heftig ziekbed op 24 december. Een week eerder liep haar zusje mee in de SantaRun van Oisterwijk, waarvan de opbrengst naar Bart Tegen Kanker ging. Luna vond het prachtig dat haar zusje die prestatie had volbracht. 

Over de gemeente Oisterwijk is Jurgen van Riel veel minder te spreken. Twee weken na de dood van Luna ontving hij een 'kil en koud briefje': 'Wij zijn trots dat Luna in Oisterwijk woont en van alle voorzieningen gebruik heeft kunnen maken, maar hadden wel een andere communicatie verwacht van de Parel van Brabant.

Volledig scherm
Brief van de gemeente Oisterwijk aan de ouders van Luna van Riel. © Facebook
BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

Tilburg e.o.