Volledig scherm
José van Rozendaal © Boekhandel Oisterwijk

Oisterwijkse gaat op voor de beste boekverkoper van Nederland: spannend als een thriller

OISTERWIJK - De kans is één op vijf dat Oisterwijk de beste boekverkoper van Nederland in huis heeft. José van Rozendaal (59) is de naam, sinds achttien jaar verbonden aan Boekhandel Oisterwijk.

Van Rozendaal is een van de vijf genonimeerden voor de Albert Hogeveen Bokaal. Ze moet het opnemen tegen collega's uit Oosterbeek, Winterswijk, Amsterdam en Noordwijk. Op 27 augustus maakte een vakjury de uitslag bekend.

,,Spannend", vindt Van Rozendaal, wier favoriete genre dan ook de literaire thriller is. Wie Boekhandel Oisterwijk binnenstapt en naar het spannendste boek van het moment vraagt, krijgt als antwoord: Marionet van Daniel Cole.

Arnhem

Van Rozendaal groeide al lezend op in Arnhem: ,,Ik was zo'n meisje tegen wie haar moeder om twee uur 's nachts riep dat het licht nu eindelijk uit moest. En nog altijd ben ik gek van boeken."

Wat haar kwaliteiten als verkoper zijn: ,,Kennis van het boekenvak, naast klantvriendelijkheid en gepassioneerdheid." De locatie werkt allicht ook mee. Boekhandel Oisterwijk, lang thuis halverwege de Kerkstraat, is alweer enige tijd ondergebracht in het oude, monumentale postkantoor van Oisterwijk dat statig op de Dorpsstraat uitkijkt.

Tilburg e.o.