Volledig scherm
Daisy Habraken-Groenland (met gespreide armen) in een scène van Petticoat deze zomer in het Natuurtheater © VOS Oisterwijk

Oisterwijkse musical Petticoat gaat met hoofdrolspeelster op voor landelijke award

OISTERWIJK - De VOS (Vereniging van Oisterwijkse Spelers) is twee keer genomineerd voor de Amateur Musical Awards voor de voorstelling Petticoat die de vereniging deze zomer gaf in het plaatselijke Natuurtheater. De VOS is zowel genomineerd voor de onderscheiding beste musical als voor de prijs beste vrouwelijke hoofdrol comedy. Daarbij gaat het om de vertolking door Daisy Habraken-Groenland.

De prijswinnaars worden op maandag 18 november bekendgemaakt in het Nieuwe Luxor Theater in Rotterdam tijdens het vijfde Amateur Musical Awrds Gala. 

De Stichting Amateur Musical Nederland is er voor alle musicalamateurs in ons land. Ze reikt jaarlijks de awards uit aan organisaties die met amateurs een eigen musicalproductie maken.

De uiteindelijke kanshebbers treden 18 november onder begeleiding van een live orkest op tijdens het gala. Prominenten uit het vak reiken de awards uit.

Voor de beste vrouwelijke bijrol drama is Babette Pasman-Schut van Musicalstichting On Stage Tilburg genomineerd voor haar rol als Sonja in The Life. 

In de categorie 'nieuwe musical’ maakt Boe!F de Musical, van Kleintje BMT uit Schijndel, een kans op uitverkiezing. Bij het gezelschap zitten ook leden uit Midden-Brabant.

Tilburg e.o.