Volledig scherm
Het logo van RKSV Oisterwijk. De club gaat fuseren met SV Nevelo en RKSV Taxandria. © rksv oisterwijk

Oisterwijkse voetbalclubs stemmen in met fusie

OISTERWIJK - De leden van de Oisterwijkse voetbalclubs RKSV Taxandria, SV Nevelo en RKSV Oisterwijk hebben dinsdagavond met grote meerderheid ingestemd met een fusie om te komen tot één voetbalclub in Oisterwijk.

Bij Taxandria stemde negentig procent van de aanwezige leden vóór de fusie, terwijl bij Nevelo en RKSV Oisterwijk 82 procent van de stemmers een 'ja' gaf. ,,De eerste stap is gezet", zegt voorzitter Stephan van Sante van Taxandria.

Voor deze club zijn de gevolgen van de fusie het grootst, omdat zij ook zullen moeten verhuizen van Gemullenhoeken naar Den Donk. ,,Dit maakt de weg vrij om verder te gaan praten met de andere clubs en de gemeente Oisterwijk. Daarbij rekenen wij er wel op dat uit de onderhandelingen een voorstel komt, dat voor alle partijen acceptabel is. Indien dat niet het geval is, kan er alsnog een kink in de kabel komen."

Goed sportpark

Zijn collega-voorzitters Marc Damen (Nevelo) en Wil van Avendonk (RKSV Oisterwijk) willen daar niet aan denken. ,,Oisterwijk telt straks één voetbalclub met meer dan 1.100 leden. Het is belangrijk dat er een goed sportpark met een fijne kantine komt, dat voldoet aan de normen van voetbalbond KNVB en waar onze leden straks lekker kunnen voetballen", zegt Damen.

Van Avendonk vult aan: ,,Voor de Oisterwijkse gemeenschap is het top dat de clubs gaan fuseren. Daarmee is het voetbal in Oisterwijk ook voor de toekomst gewaarborgd. Het is nu tijd om met elkaar en de gemeente het gesprek aan te gaan en spijkers met koppen te slaan."

Tilburg e.o.