Volledig scherm
Toon Sanders, voorzitter van Stichting Centrummanagement Oisterwijk: ,,Zijn ondernemers soms geen burgers?" © Beeld werkt

Ondernemers van Oisterwijk kwaad op de politiek: 'Ze negeren ons'

OISTERWIJK - 'Wij luisteren naar u.' 'Kom met ideeën.' 'De burger is aan zet.'  Met die kretologie hoeft de Oisterwijkse politiek bij Toon Sanders niet meer aan te komen. ,,Wij zijn door vier van de vijf partijen compleet genegeerd", zegt Sanders namens 300 ondernemers in het centrum en het buitengebied.

September vorig jaar ontvingen Algemeen Belang, PrO, PGB, VVD en CDA een lijst met aanbevelingen voor hun verkiezingsprogramma's, opgesteld door zowel het Centrummanagement als het Buitengebiedmanagement. Van die eerste stichting is Sanders de onafhankelijke voorzitter, van de tweede voormalig VVD-wethouder Joost Wagenmakers.

Alleen de VVD reageerde. ,,Een aantal van onze aanbevelingen lezen we ook terug in hun verkiezingsprogramma", zegt Sanders, die daarmee geen stemadvies wil afgeven. ,,Het gaat mij niet om de inhoud. Als een partij had geantwoord het met geen enkel idee van ons eens te zijn, was dat ook goed geweest. Het gaat mij erom dat de politiek wel een grote broek aantrekt als het over klantvriendelijkheid van de gemeente gaat, maar zelf niet thuis geeft. Of zijn ondernemers soms geen burgers?"

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

Tilburg e.o.