Volledig scherm
Restaurant Lenartz. © Robbin Ruzette

Ook Lenartz heeft de deur op slot: horeca krijgt klappen in Oisterwijk

UPDATEOISTERWIJK - In Oisterwijk is nog een gerenommeerd horecabedrijf in zwaar weer komen te verkeren. Lenartz, aan de Joannes Lenartzstraat, heeft al enige tijd de deur op slot.

Eigenaar Robbin Ruzette (28) beaamt dat hij druk bezig is een oplossing te zoeken voor zijn financiële problemen: ,,Ik weet niet waarom het de laatste tijd zo rustig is geweest. Maar in de horeca is de concurrentie zwaar en zijn de lasten hoog. We bekijken nu alle opties hoe we hieruit kunnen komen."

Eerder deze week werd bekend dat de Dorpsherberg en Seasons, buren aan de Dorpsstraat, surseance van betaling hebben aangevraagd. Eigenaar van de horecapanden daar is Leo van Schayik. Ruzette heeft Van Helden Vastgoed als verhuurder. Het team van de Dorpsherberg liet maandag nog weten de volgende dag open te gaan, maar inmiddels wordt op een bord een reorganisatie gecommuniceerd.  

't Oude Nest

De ouders van Robbin Ruzette namen zeven jaar geleden het horecapand op de hoek van de Joannes Lenartzstraat en Boxtelsebaan over. Daarvoor dreven ze de horeca op camping De Reebok in Oisterwijk. De naam 't Oude Nest werd omgedoopt in Grand Café Lenartz. Al na een jaar nam hun zoon Robbin de exploitatie van Lenartz over. Hij maakte er een restaurant met een verrassingsmenu van. 

'De zaak heeft nog te veel de uitstraling van aan grand café, het moet meer in overeenstemming komen met de gerechten die we serveren', zei Ruzette in april nog tegen Foodbrigade. 'Een upgrade is nodig, het moet moderner en frisser. En ik wil meer hoekjes creëren, waardoor ik betere mogelijkheden heb voor bijvoorbeeld private dining. Verder ga ik inzetten op meer dynamiek. Koks die de keuken uitkomen om gerechten te serveren of af te maken aan tafel.'

,,Ik heb keihard gewerkt om van Lenartz een succes te maken", zegt hij nu. ,,We krijgen veel complimenten. Maar dit doet enorm pijn." Geruchten dat hij het interieur al heeft weggehaald, zijn volgens Ruzette onzin. ,,Alles staat nog binnen."

1863

De horecageschiedenis gaat ter plekke terug tot 1863 en de familie Van den Boer. De betovergrootvader van Ad Rozen, de laatste kastelein van 't Oude Nest in de familielijn, combineerde zijn boerderij met een tapperij en grutterij. Jammer vindt Rozen het als nu het boek dichtgeslagen wordt: ,,Die jongen is een goeie kok. Hij heeft er hard aan getrokken. Ik kwam er zelf ook nog graag."   

Volledig scherm
Sympathiebetuigingen in Oisterwijkers/Oisterlikers © Facebook

Tilburg e.o.