Kabinet Gerbrandy II, London, 2e helft 1944. Van links naar rechts (staand): Van Lidth de Jeude, Van Kleffens, Van Heuven Goedhart, (zittend): Van den Tempel, de Booy, Van den Broek, Burger, Gerbrandy, Bolkestein, Michiels van Verduynen, Albarda, Furstner, van Boeyen.
Volledig scherm
PREMIUM
Kabinet Gerbrandy II, London, 2e helft 1944. Van links naar rechts (staand): Van Lidth de Jeude, Van Kleffens, Van Heuven Goedhart, (zittend): Van den Tempel, de Booy, Van den Broek, Burger, Gerbrandy, Bolkestein, Michiels van Verduynen, Albarda, Furstner, van Boeyen. © Nationaal Archief

Oorlogskabinet miste comfort in Oisterwijk en Moergestel liet de minister niet door

Bevrijding 75 jaarOISTERWIJK - Het zal dinsdag met de stroom in Mansion Bos en Ven wel snor zitten en ook de wifi mag geen probleem zijn voor Mark Rutte en de rest van zijn kabinet. Op hun heidag in Oisterwijk, als begin van het politieke seizoen in Den Haag, gaat het historisch besef vast niet ten koste van comfort.  

Hoe anders was dat 75 jaar geleden, toen premier Gerbrandy in november '44 met enkele ministers afzakte naar hetzelfde hotel, fraai gelegen aan het Klompven. Overgevlogen vanuit Londen, waren ze in Eindhoven geland om als ‘kwartiermakers’ het landsbestuur weer op poten te zetten. 

Tilburg e.o.