Volledig scherm
Jan de Laat, oud-wethouder voor PrO in Oisterwijk © gemeente Oisterwijk

Open sollicitatie voor wethoudersvacature Oisterwijk

OISTERWIJK - PrO, de partij van de deze week onverwacht opgestapte Oisterwijkse wethouder Jan de Laat, gaat via een open sollicitatieprocedure op zoek naar een opvolger. Dat hebben de vier partijen die samen het bestuursprogramma in Oisterwijk hebben opgesteld, bekend gemaakt in een gezamenlijke verklaring.

PrO neemt het voortouw in de zoektocht naar een nieuwe bestuurder. Dat is volgens de partijen in lijn met de eerdere afspraak dat de drie grootste partijen in de Oisterwijkse gemeenteraad ieder een wethouderskandidaat voorstellen aan de raad. De vier partijen laten weten nog steeds 'volledig achter het raadsprogramma te staan'. Tot er een opvolger is voor De Laat, worden zijn taken verdeeld onder de huidige leden van het college van B en W.

De Laat maakte maandag bekend op te stappen omdat hij 'onvoldoende steun' ervoer vanuit zijn eigen achterban. De fractie van PrO had in een aantal dossiers, bijvoorbeeld rondom de financiën van cultureel centrum Tiliander, een kritisch geluid laten horen in de gemeenteraad. De vier partijen laten in de verklaring weten dat ze het besluit van De Laat 'betreuren maar respecteren'.

Tilburg e.o.