Volledig scherm
88 tafels waren in de lengterichting van de straat opgesteld. Zo hadden de eters goed zicht op het in de Brabantse vlag ingepakte raadhuis. © Piet Jacobs

Openluchtkoffietafel Oisterwijk lokt 850 gasten

OISTERWIJK - 850 personen uit binnen- en buitenland hebben zondagmiddag in de Oisterwijkse openlucht getafeld. Carel Brands, penningmeester van de organiserende stichting Oisterwijk 800 SPOT, heeft dat bekendgemaakt.

Daarmee is het Gemertse record van 18 september 2005, waar de openluchtkoffietafel 1229 deelnemers trok, niet gebroken. Toch is de organisatie tevreden. Voorzitter Paul Spapens: ,,Het record is dan wel niet gehaald, maar het evenement is toch een succes geworden. Dit is nog nooit eerder gedaan in Oisterwijk.”

De meeste gasten zaten aan noordzijde van De Lind, waar 88 tafels in de lengterichting van de straat waren opgesteld. Ze hadden zo goed zicht op het in de Brabantse vlag ingepakte raadhuis. De tafelaars, die vijf euro betaalden voor hun maaltijd, waren zonder uitzondering lovend over het culinaire openluchtspektakel: ,,Ontzettend leuk initiatief. Kunnen ze dat niet elk jaar organiseren?” opperde de Oisterwijkse Joke van Duyn-Mulder (82). ,,Misschien doen we dat wel”, reageerde Paul Spapens.

Tilburg e.o.