Volledig scherm
De optocht met versierde fietsen staat dit jaar in Moergestel op losse schroeven. © Facebook

Oranje Comité gooit in Moergestel de handdoek in de ring

MOERGESTEL - De oranjegezindheid laat in Moergestel te wensen over. Het Oranje Comité moet dit jaar in elk geval wegens een gebrek aan mankracht bakzeil halen. 

Zo gaat de optocht van versierde fietsen voor de kinderen dit jaar niet door. Misschien dat Prinses Juliana die traditie nog op gaat pakken, maar daarover moet binnen het bestuur van de muziekvereniging nog gesproken worden. De kerkdienst en de bingo bij Stanislaus gaan wel door: de zorginstelling regelt dat zelf. 

Vorig jaar deed het Oranje Comité een dringend beroep op de Moergestelnaren om mee te helpen bij de organisatie van Koningsdag. Het leverde geen enkele aanmelding op. 'Met het bestaande budget proberen we nog twee jaar een Koningsdag te organiseren', liet het overgebleven vijftal weten. In 2018 zou het bij een tent met muziek, enkele speeltoestellen en een hapje en een drankje blijven.

Is het gemeenschapsgevoel in het dorp aan erosie onderhevig? De sauwelavonden werden vorige week afgeblazen: te weinig mensen die in de ton wilden kruipen.

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

Tilburg e.o.