Volledig scherm
In 2012, toen Oisterwijk zijn 800-jarig bestaan vierde, streek op De Lind 'de grootste nostalgische kermis van Benelux' ook al neer. © Still YouTube

Oranjevereniging haalt 'grootste nostalgische kermis van de Benelux' naar Oisterwijk

OISTERWIJK - De Oranjevereniging in Oisterwijk pakt dit jaar rondom Koningsdag uit. Aan weerszijden van het raadhuis op De Lind komt van 26 tot en met 29 april 'de grootste nostalgische kermis van de Benelux' te staan.

Volledig scherm
Namens de Oranjevereniging halen Kees van Dongen, Nicolle Appeldoorn, John van Erven en Harrie Marsé (vlnr) een nostalgische kermis naar Oiserwijk. © Oranjevereniging

Daarop durft voorzitter Kees van Dongen zich op gezag van de exploitant te beroepen. De kermisondernemer komt met een dertigtal attracties uit grootmoeders tijd naar Oisterwijk. Van zweefmolen tot stoomcarrousel zullen ook de entreeprijzen 'ouderwets' zijn. De organisatie bestaat uit Kees van Dongen, Nicolle Appeldoorn, John van Erven en Harrie Marsé. In 2012, toen Oisterwijk zijn 800-jarig bestaan vierde, zette dezelfde exploitant een even groot 'attractiepark' neer. Daarna waren er nog meer nostalgische kermissen op De Lind te beleven, maar niet van die omvang.

Volgens Van Dongen kan de Oranjevereniging dankzij samenwerking met de gemeente en horecaondernemers de kermis naar Oisterwijk halen. Dat staaltje staat in schril contrast met Koningsdag in Moergestel, de tweede kern van de gemeente. Het Oranjecomité wierp daar vorig jaar de handdoek in de ring nadat een oproep om meer handjes amper effect had gesorteerd.

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

Tilburg e.o.