Volledig scherm
De Bienekebolders verlaat het eigen schoolgebouw aan de Bosstraat © Google Maps

Pand van Bienekebolders moet in Moergestel een woonbestemming krijgen

MOERGESTEL - Wie het verlaten schoolgebouw van de Bienekebolders koopt, moet daar een woonbestemming voor gaan vinden. Dat is bij verkoop uitgangspunt voor het  Oisterwijks college.

'Gelet op de projecten in Moergestel leent De Bienekebolders zich voor een afwijkend woonconcept voor verschillende doelgroepen. In het gebouw kunnen tussen de 8 en 16 woningen gerealiseerd worden', informeert het college de gemeenteraad.

Het pand, op 1 januari overgedragen door Stichting Opmaat aan de gemeente, is geen monument. Maar volgens de monumentencommissie is het wel 'behoudenswaardig'. 

'Behoud van het gebouw is voorwaarde voor de herontwikkeling', heeft het college dan ook besloten. Er hebben zich bij de gemeente al meerdere partijen voor overname gemeld. Voor behoud pleit ook de staat van het pand. Enkele jaren geleden is zowel de binnen- als buitenzijde volledig gerenoveerd. 

Vitaliteitscentrum

De keuze voor woningbouw bij aanbesteding lijkt slecht nieuws voor fysiotherapeuten Sjef en Luuk van den Meijdenberg. Vader en zoon willen van het oude schoolgebouw een 'vitaliteitscentrum' maken. Onder druk van de PGB zegde het college tijdens de laatste raadsvergadering nog toe dat plan een kans te geven.

Tilburg e.o.