Volledig scherm
De inbrekers breken de deur open. © Opsporing Verzocht

Peperdure merkjassen van inbraken Oisterwijk en Vught waarschijnlijk voor prikkie te koop, schade loopt in tonnen

OISTERWIJK/VUGHT - Twee inbraken in tien dagen. Ondernemer Rob Zoetelief is vorig jaar in zeer korte tijd twee keer flink gedupeerd. Drie dieven stalen in zijn zaken in Vught en Oisterwijk voor niet tienduizenden, maar tonnen aan kleding. De spullen staan nu waarschijnlijk voor een prikkie te koop, zo verwacht de politie. 

Ook de schade aan de winkels is enorm, blijkt uit bewakingsbeelden die tv-programma Opsporing Verzocht dinsdagavond toonde. Van de inbraak in de winkel in Vught, in de nacht van 20 november 2018, zijn geen beelden. Wel is een witte bestelbus te zien. 

Volledig scherm
De inbrekers voor de deur van Zoetelief. © Opsporing Verzocht

Glazen deur

Diezelfde Mercedes Sprinter rijdt in de nacht van maandag 3 december ook door Oisterwijk. Daar stopt hij voor Zoetelief aan De Lind. Op bewakingsbeeld is te zien hoe de daders het rolluik omhoog krijgen, de glazen voordeuren stukbreken en binnen de hele winkel doorrazen. 

Ze lopen direct af op de duurste kleding. Sommige jassen kosten meer dan 1000 euro. De beveiliging daarvan wordt met een slijptol kapotgemaakt. In grote containers gaan de jassen buiten de bus in. 

De nasleep is enorm, zei eigenaar Rob Zoetelief eerder al tegen het Brabants Dagblad. Jassen van dure merken als Stone Island en Canada Goose zijn verdwenen. De politie gaat er vanuit dat ze nu voor een ‘zacht prijsje’ te koop worden aangeboden. 

Volledig scherm
Peperdure jassen van Stone Island, die nu mogelijk te koop worden aangeboden. © Opsporing Verzocht

Tilburg e.o.