Volledig scherm
'PGB luistert' was de slogan van de partij van Carlo van Esch bij de gemeenteraadsverkiezingen. Maar de PGB weet ook de meeste vragen te stellen. © Tom Tacken/BD

PGB onbedreigd als herfstkampioen vragen stellen in Oisterwijk

TIJDLIJNOISTERWIJK - Een half jaar na de gemeenteraadsverkiezingen moeten Algemeen Belang en CDA hun eerste schriftelijke vraag nog aan het college van Oisterwijk stellen. Maar ook de VVD, de enige oppositiepartij, legt burgemeester en wethouders met slechts één vraag bepaald niet het vuur na aan de schenen.

Tot dusverre werd het college 8 keer ter verantwoording geroepen. De PGB nam daarvan het leeuwendeel voor zijn rekening. Vijf keer vroeg de grootste fractie in de gemeenteraad het college om opheldering. Het ging daarbij over de aanpak van hondenpoep; de verkeersveiligheid van de rotondes op de Moergestelseweg; geluidsoverlast langs de Akkerweg in Moergestel; de parkeersituatie op het KVL-terrein en de plannen voor een appartementencomplex op de plek van de kartonnagefabriek.

Asielzoekers

PrO, tweede partij in de raad, stelde vragen over de vergunning voor The Inside en over de financiële armslag van Tiliander en Den Boogaard. De vraag van de VVD ging over de criminele overlast van minderjarige asielzoekers en de toekomst van het asielzoekerscentrum.  

Klik op het linkerpijltje in de tijdlijn hieronder voor prangende kwesties in de Oisterwijkse politiek (klik hier voor een groter formaat).

Tilburg e.o.