Volledig scherm
PREMIUM
Het nieuwe college van Oisterwijk. Vlnr: Peter Smit (Algemeen Belang), Jan de Laat (PrO), Dion Dankers (PGB) en burgemeester Hans Janssen. © Tom Tacken/BD

PGB-wethouder Dankers krijgt belastingverlaging in college van Oisterwijk er niet door

ANALYSEOISTERWIJK - Het maakt uit of je gemeenteraadslid of wethouder bent. Nog geen jaar geleden pleitte Dion Dankers er met veel pathos in de Oisterwijkse raad voor de onroerendezaakbelasting te verlagen. De gemeente had genoeg geld op de bank staan: 8 miljoen meer dan nodig was om risico's op te vangen. 'Geef het geld terug aan de burgers', stelde Dankers, maar geen enkele andere partij kreeg hij mee.

Volledig scherm
Dion Dankers zit als wethouder voor de PGB in het college van Oisterwijk. © PGB

Dankers zit nu niet meer namens de PGB in de oppositie, maar is voor diezelfde partij wethouder financiën. Gaan de burgers nu minder ozb betalen? Nee, blijkt uit de Perspectiefnota die het college aan de raad voorlegt. De komende jaren stijgt de ozb indexmatig. Is Dankers op de centen gaan zitten of plust de gemeente niet meer zo ruim als vorig jaar? Geen van beide, zegt Dankers: ,,Ik heb helaas binnen het college voor een belastingverlaging geen meerderheid kunnen vinden. Maar misschien lukt dat de PGB-fractie in de gemeenteraad wel. Zo gaan we het in Oisterwijk voortaan ook doen. Het debat hoort in de raad thuis."

Tilburg e.o.