Volledig scherm
In het gebied tussen Rode Brugstraat en Baerdijk wil Petro van Zon een complex van 54 huurappartementen bouwen. © Roozen Van Hoppe

Plan voor appartementen Baerdijk maakt in Oisterwijk alleen kans bij draagvlak in de buurt

OISTERWIJK - De bouw van een appartementencomplex langs de Baerdijk wordt een moeilijk verhaal. Het college van Oisterwijk wil alleen meewerken als de projectontwikkelaar 'draagvlak' onder de omwonenden aantoont. 

Dat antwoorden burgemeester en wethouders op vragen van de PGB, de grootste partij in de gemeenteraad. De PGB wees het college erop dat het plan van Petro van Zon, zoals ontwikkeld door Roozen Van Hoppe, sterk afwijkt van een raadsbesluit uit 2015. Dat liet alleen ruimte voor grondgebonden woningen op de plek van de voormalige kartonnagefabriek. Van Zon staat een blok van 54 appartementen voor ogen, dat zich uitstrekt tot op het terrein van de oude bakkerij Kosters. 

Het college laat de PGB weten dat de informatieavond van 11 juli op aandringen van de gemeente door de projectontwikkelaar is belegd. Voordat het plan aan het college kon worden voorgelegd, moesten Van Zon en Roozen Van Hoppe eerst de buurt erbij betrekken. Kregen zij de omwonenden achter het plan, dan wilde het college afwijking van de uitgangspunten van de raad overwegen. 

Media

Van het verslag van de avond, zoals opgesteld en verstuurd door de initiatiefnemers, is het college niet veel wijzer geworden. 'Uit dit verslag blijkt niet in hoeverre er draagvlak is voor de plannen', schrijft het college. 'Uit de media hebben wij signalen gekregen dat dit niet het geval is.' Verzet komt vooral uit het tegenovergelegen appartementenblok. Buiten die kring bewoners lijkt voor het plan juist enthousiasme te bestaan, zo blijkt uit een poll van het Brabants Dagblad.

poll

Liever appartementen dan die vervallen fabriek aan de Baerdijk

  • Eens (85%)
  • Oneens (15%)
558 stemmen
Volledig scherm
Gevelaanzicht van de nieuwbouwplannen op het terrein van een oude kartonnagefabriek met aanpalende bakkerij in Oisterwijk. © Roozen Van Hoppe

Tilburg e.o.