Volledig scherm
Volle bak in The Inside. © Facebook The Inside

PrO kiest onverkort kant van klagende buren: 'Overlast van The Inside in Oisterwijk is een feit'

DOSSIEROISTERWIJK - Volgens politieke partij PrO is gebleken dat gebreken in de omgevingsvergunning voor The Inside leiden tot overlast voor omwonenden van het pand aan de Heusdensebaan in Oisterwijk. 'Verschillende ernstige klachten' hebben de partij bereikt na een grootschalig evenement op zaterdag 24 maart (Mashed Potato 6). 

PrO wil van het college weten hoe het omgaat met het advies van de bezwarencommissie. 'Inmiddels heeft u het verslag kunnen bestuderen en kunnen constateren dat er aan de vergunningverlening de nodige gebreken kleven', houdt PrO het college voor. Een nieuw besluit is nodig, volgens PrO-raadslid Ruud van der Star, maar hij vindt dat het college in de tussentijd ook maatregelen moet nemen om de overlast terug te dringen. Waaruit die op 24 maart heeft bestaan, wordt niet duidelijk uit de vragen van Van der Star aan het college. Desgevraagd geeft Van der Star de volgende uitleg: 'Dronken mensen die ‘s nachts overlast veroorzaakten met name op de Heusdensebaan, geluidsoverlast van vertrekkende groepen en geluidsoverlast van de muziek.'

Concreet wil Van der Star wel weten hoe het college erop gaat toezien dat The Inside maximaal 8 evenementen met meer dan 1000 bezoekers per jaar gaat houden.

Zie hier het Brabants Dagblad-dossier The Inside en Insaid.

Volledig scherm
Sympathiebetuiging aan het adres van The Inside. © Facebook
Volledig scherm
Reactie op verwijt van 'zeiken' © Facebook
BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

Tilburg e.o.