ProRail krijgt de liften aan weerszijden van de nieuwe voetgangerstunnel bij het station in Oisterwijk niet aan de praat.
Volledig scherm
ProRail krijgt de liften aan weerszijden van de nieuwe voetgangerstunnel bij het station in Oisterwijk niet aan de praat. © Tom Tacken

ProRail tobt met liften bij de nieuwe tunnel onder het spoor in Oisterwijk

GIFOISTERWIJK - Sinds de herfstvakantie kunnen voetgangers in Oisterwijk veilig onder het spoor door de trein pakken. Maar invaliden en ouden van dagen voor wie de trap naar de tunnel te machtig is, hebben een  probleem. De liften doen het na bijna drie maanden nog steeds niet.

,,De stroomvoorziening heeft onvoldoende vermogen om de liften goed te kunnen bedienen", verklaart ProRail-woordvoerder René Vegter. ,,We zijn in overleg met de netbeheerder en onze aannemer. Hoelang dit precies gaat duren, is op dit moment niet aan te geven. Maar we werken er hard aan, omdat we begrijpen dat dit vervelend is voor mensen die van een lift afhankelijk zijn." ProRail adviseert treinreizigers van tevoren goed te kijken van welk spoor de trein vertrekt. Spoor 1 is bereikbaar vanaf de Spoorlaan; spoor 2 is zonder lift of trap bereikbaar vanaf de Schijfstraat.

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

Tilburg e.o.