Volledig scherm
Jan de Laat, beoogd wethouder voor PrO in Oisterwijk © gemeente Oisterwijk

'Psychische gezondheid van Oisterwijkers loopt gevaar': werk aan de winkel voor nieuwe wethouder Jan de Laat

OISTERWIJK - Nog meer huiswerk voor Jan de Laat in Oisterwijk. Werd hem als nieuwe PrO-wethouder zaterdag door twee adviesraden op het hart gedrukt dat armoede en isolement in Oisterwijk onderschat worden, maandag melden drie kwartiermakers dat de psychische gezondheid van de Oisterwijkers kwetsbaar is. 

Sandra van Nieuwkerk, Joop van Hezik en Kees van Dongen brengen het in januari vastgestelde Oisterwijks Manifest Sociale Veerkracht onder de aandacht van de vier politieke partijen die een raadsprogramma hebben opgesteld. Maandag mag de bevolking zeggen wat het daarvan vindt. Donderdag wordt het raadsprogramma in de raad vastgesteld. De Laat treedt dan ook aan als wethouder voor het sociale domein.

Sappelaars

Dementie, depressie en eenzaamheid vragen volgens de kwartiermakers om aandacht, waarbij 'zorgmijders' en 'sappelaars' ondersteuning verdienen. De gemeente moet de spil in het web worden van 'burgerinitiatieven, niet geïndiceerde zorg, éénpitters in de zorg, preventieprojecten en hulp-op-maat zonder hulpvraag en niet-professionele projecten’.    

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

Tilburg e.o.