Volledig scherm
De Lookes, winnaars van Quispel 2013, in opperste concentratie bijeen. © Archief BeeldWerkt

Quispel kan in Moergestel nog wel wat teams gebruiken: inschrijvingstermijn verschoven

MOERGESTEL - Voor Quispel nieuwe stijl staan in Moergestel 24 teams te trappelen. Dat mogen er meer worden van de organisatie achter de dorpskwis. De inschrijvingstermijn is verschoven naar vrijdag.  

Aan de vorige editie, gewonnen door De Fusie, deden 38 teams mee. Dat waren er 20 minder dan in 2014, toen De Fusie ook won.  Ook de twee andere teams die Quispel in het verleden wonnen, dingen dit jaar weer mee naar de hoofdprijs. De Lookes, familie Van de Loo dus, waren de besten bij de eerste editie in 2013. MQV De Gèsseligheid, met de Veerkes als thuisbasis, namen in 2015 en 2016 de trofee mee naar huis. 

De organisatie, waarvan Jack Fonken als voorzitter Carlo van Esch heeft vervangen, heeft een jaartje de tijd genomen om een nieuwe opzet uit te dokteren. De eerste ‘Lente Quispel’ kent geen aparte uitslagenavond. Direct na de kwis, die op zaterdag 23 maart om 17.30 uur van start gaat, kunnen alle teams naar 't Draaiboompje om te vernemen welk team gewonnen heeft. Als artiest is Tim Schalkx gestrikt.

Tilburg e.o.