Volledig scherm
Tiliander heeft net een verbouwing achter de rug. Aan de vooravond lieten (vlnr) Ruud van Eeten (directeur Tiliander), Rein de Laat (directeur VVV) en Jan Verschure (manager bibliotheek) zich op de foto zetten. © Beeld Werkt

Raad Oisterwijk trapt op rem: niet zomaar kwart miljoen naar Tiliander

OISTERWIJK - Een budget van een kwart miljoen om de bovenverdieping van de Tiliander aan te pakken. Dat gaat de Oisterwijkse gemeenteraad te snel. Eerst een goed plan en dan pas het geld, is donderdagavond de boodschap aan het plan.  

Coalitiepartijen Algemeen Belang en VVD komen met een gezamenlijke motie met die strekking. De PGB dient een amendement in ter wijziging van de begroting voor 2018. 

Tiliander heeft net een fikse verbouwing achter de rug, waarbij onder meer de bibliotheek naar de begane grond verhuisde. Volgens plan nemen op de bovenverdieping diverse sociale instanties, nu nog thuis aan de Blokshekken, hun intrek: ContourdeTwern, KBO, Duurzame Energie Coöperatie Oisterwijk, RIBW en Stichting Nieuwkomers en Vluchtelingen. 

Algemeen Belang dient ook over Den Boogaard in Moergestel een motie in. De zeskoppige fractie wil via de subsidieregels extra eisen stellen aan de specifieke identiteit van met name Den Boogaard (dossier), waarbij eigenheid en betrokkenheid voorop staan. Een motie met diezelfde strekking haalde het de vorige raadsvergadering niet.

Ook de PGB komt met een motie: 'Onderzoek doen naar een alternatief bestuursmodel voor Den Boogaard, waarbij in ieder geval wordt gekeken naar de optie dat de Moergestelse bevolking zelf de exploitatie verzorgt.'

De begrotingsvergadering vangt donderdag om 17 uur aan.

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

Tilburg e.o.