Volledig scherm
Fileverkeer van A58 kiest sluiproute door Moergestel © Niek op 't Hoog

‘Rijkswaterstaat, hou verkeer uit Moergestel bij ongeluk op A58'

MOERGESTEL - Verkeer wurmt zich donderdagavond weer een weg door de kom van Moergestel. Op de A58 is een ongeluk gebeurd, waardoor auto's en vrachtwagens bij viaduct Vinkenberg hun sluiproute via de dorpskom kiezen.

,,Waarom sluit Rijkswaterstaat knooppunt De Baars niet af als het door een ongeluk op de snelweg stilstaat?", vraagt Moergestelnaar Niek op 't Hoog zich af. ,,Ik heb ze dat al een keer eerder gevraagd. Het antwoord luidde dat Moergestel via de snelweg bereikbaar moest blijven. Maar wie in Moergestel moet zijn, weet echt wel hoe hij daar op een andere manier ook kan komen.”

Volgens Op 't Hoog doen zich in het dorp levensgevaarlijke situaties voor, met name in de draai van Schoolstraat naar Kerkstraat. ,,Vrachtverkeer kan die maar net nemen. De gemeente is bezig met een onderzoek naar de verkeersstromen in Moergestel. Hier zouden ze bij Rijkswaterstaat een punt van moeten maken.”

Op 't Hoog heeft zijn oproep ook al getwitterd naar verkeersminister Cora van Nieuwenhuizen, afkomstig uit de gemeente Oisterwijk.

Volledig scherm
Vrachtwagen neemt afslag Moergestel om file op A58 te ontwijken. © Niek op 't Hoog
Volledig scherm
File op A58 door een ongeluk in de richting van Eindhoven. © Niek op 't Hoog

Tilburg e.o.