Volledig scherm
Rob Schuit peddelt met zijn kano vanaf Maarssen naar zijn dochter Pauline in Moergestel . © Jeroen Verhelst/Beeld Werkt

Rob Schuit peddelt ruim 100 kilometer voor bezoek aan dochter

MOERGESTEL - Op zijn gemak glijdt zondagmiddag een man in een gele kano door het vredige water van De Reusel. Rob Schuit (64) zelf is ontspannen na een tocht van ruim 100 km, maar zijn familie en vrienden ontvangen hem dolenthousiast met champagne, spandoeken en een medaille.

Schuit heeft er dan ook een tocht van ruim 100 kilometer opzitten. Woensdagmorgen om 10.00 uur vertrok hij vanuit zijn woonplaats Maarssen.

De gepensioneerde had een doel: op een speciale manier een bezoekje brengen aan zijn in Moergestel-woonachtige dochter Pauline. ,,Overnachten deed ik op campings en in mijn kano had ik al mijn spullen gepropt”, zegt Schuit nadat hij weer voet aan wal heeft gezet. ,,Ik genoot van de vrijheid en het avontuur en gelukkig heb ik onderweg goed weer gehad.”

Muggen
​Om vanuit Maarssen per kano beneden de rivieren te komen, moest de avonturier de Maas, Waal en Lek over peddelen. Op het gebied van kanoën heeft Schuit zijn achternaam natuurlijk al mee en bovendien heeft hij al veel ervaring op dat gebied. ,,Ik verwachtte een spannende oversteek van die rivieren. Maar de stroming was niet heftig en ik kwam nauwelijks grote vrachtschepen tegen.

De weg ben ik niet kwijt geraakt en ik ben ook niet omgeslagen”, zegt hij. ,,Ik heb alleen last gehad van muggen, verder verliep de reis vlekkeloos.”

Tilburg e.o.