Volledig scherm
Viilla Dennenhoef staat langs de Tilburgseweg in Moergestel al jaren te verpauperen. © Tom Tacken

Rust voor 'moordvilla' Dennenhoef in Moergestel? De nieuwe eigenaar hoopt er oud te worden

MOERGESTEL - Wéér een nieuwe eigenaar voor Villa Dennenhoef in Moergestel. Sander Nooteboom (1967), directeur van het Tilburgse Nooteboom Textiles, gaat met zijn vrouw en drie kinderen op het landgoed langs de Tilburgseweg wonen. ,,We hopen er heel oud te worden." 

De historie van het landgoed is bewogen. In 1994 werd er de Tilburgse topcrimineel Antonio Brizzi doodgeschoten. De laatste jaren viel het statige landhuis aan brand en verpaupering ten prooi. Plannen om er een zorghotel of een crematorium op te richten, strandden.

Volledig scherm
Villa Dennenhoef haalde het landelijk nieuws in 1994, toen topcrimineel Antonio Brizzi er werd vermoord © Tom Tacken

Nooteboom heeft een architect opdracht gegeven een landhuis in dezelfde stijl terug te bouwen. Hij heeft het landgoed gekocht van Gerard Zondervan, van het bedrijf Maverick Valves. Ook hij had woningbouwplannen in combinatie met herontwikkeling van het landgoed, maar daar is het dus niet van gekomen. 

Het Brabants Dagblad haalt in de krant van woensdag herinneringen op aan Villa Dennenhoef, waarvan de geschiedenis begint bij de Tilburgse textielfamilie Van den Bergh (AaBe)

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

Tilburg e.o.