Volledig scherm
© Beeld Werkt

Ruud van de Ven haalt uit naar eigen partij Algemeen Belang: 'Aanzien en ijdelheid tellen'

UPDATEMOERGESTEL - Ruud van de Ven, tot voor kort politiek leider van Algemeen Belang, geeft stevig af op zijn eigen partij. ,,Juist de grootste coalitiepartij moet waken voor een goed en degelijk beleid. Dat mag niet vertroebeld worden door aanzien en ijdelheid en fouten goed praten."

Van de Ven zegt dat hij als fractievoorzitter geregeld door de rest van zijn fractie werd teruggefloten als hij zich - naar goed dualistisch gebruik - kritisch opstelde in de richting van het eigen college: ,,Mij ging het altijd om de zaak, maar bij de rest ging het er vooral om personen te beschermen."

Als voorbeeld haalt hij de samenstelling aan van het bestuur van stichting Cultuurcentra Oisterwijk Moergestel:  ,,Ik kreeg ook van Ina (VVD-wethouder Batenburg, red.) de wind van voren toen ik er bezwaar tegen maakte dat daar geen enkele Moergestelnaar in zat." Inmiddels is daar overigens wel sprake van.  

Van de Ven geeft met terugwerkende kracht ook de oppositie gelijk waar het gaat om de investeringen in Tiliander: ,,Dat die cultuurtempel verbouwd moest worden, alla. Maar er zijn veel te weinig waarborgen voor de miljoenen die erin zijn gestoken." Op de vraag of Van de Ven bij de gemeenteraadsverkiezingen nog wel Algemeen Belang gaat stemmen, geeft hij liever geen antwoord. Hij staat in elk geval niet op de kieslijst: ,,Als je geen invloed meer kunt uitoefenen, moet je er ook niet op gaan staan." Van de Ven neemt het zijn partij kwalijk dat ze daags voor de begrafenis van grondlegger Noud Smits haar kandidatenlijst presenteerde: ,,Dat was niet tactvol." Sowieso vindt Van de Ven dat Algemeen niet meer 'de partij van Noud' is: ,,Ik heb altijd van hem geleerd: zorg dat ze niet gaan kakelen. Maar in de partij zijn er te veel die zonder dossierkennis maar wat roepen."

De fractie van Algemeen Belang laat dinsdagochtend het volgende weten: 'Algemeen Belang herkent zich niet in de uitspraken van Ruud en het daarbij geschetste beeld. Algemeen Belang is trots op haar basis DNA en bouwt hier graag op verder met de blik op de toekomst.'

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

Tilburg e.o.