Volledig scherm
Ruud van Eeten, directeur van Tiliander en Den Boogaard. © Jeroen de Jong / Beeld Werkt

Ruud van Eeten én Cees de Laat: 'Afscheid van elkaar in goed onderling overleg'

UPDATEMOERGESTEL - Verrassende wending in de crisis rondom Den Boogaard, het gemeenschapshuis van Moergestel. Cees de Laat en Ruud van Eeten, de directeur die hem de laan uitstuurde, verklaren in een gezamenlijk statement dat ze 'in goed onderling overleg' afscheid van elkaar hebben genomen.

Beiden roepen de Moergestelse gemeenschap op de schouders onder Den Boogaard te blijven zetten. De verklaring volgt op het collectieve besluit van de oudere vrijwilligers in Den Boogaard om er uit onvrede over het ontslag van De Laat mee op te houden.

Volgens Cees de Laat heeft hij, nog voor de vrijwilligersvergadering, samen met Van Eeten besloten deze verklaring uit te doen gaan: ,,We willen allebei dat de rust terugkeert en dat Den Boogaard voor Moergestel behouden blijft."

Het is altijd onduidelijk gebleven waarom precies De Laat, na jarenlang als beheerder te hebben gefunctioneerd, op moest stappen. Hij is toch door Van Eeten de laan uitgestuurd? ,,In feite wel, ja. Het gaat om een meningsverschil, maar daar ga ik liever niet op in." Direct na het ontslag gaf De Laat nog aan dat hij zich respectloos behandeld voelde.

Zijn ontslag vecht De Laat ook niet voor de rechter aan: ,,We zijn er samen al uitgekomen." Hij gaat op zoek naar een nieuwe baan: ,,Maar ik ben achtenvijftig, dus dat zal niet meevallen."

Zijn vrouw Lisette staat nog op de loonlijst van Den Boogaard: ,,Maar ze zit nu even in de ziektewet."

Verklaring

De verklaring van Van Eeten en De Laat luidt als volgt:

'Wij, sociaal-cultureel centrum Den Boogaard in Moergestel en de heer Cees de Laat, hebben na een jarenlange samenwerking besloten afscheid van elkaar te nemen. Wij doen dit in goed onderling overleg en gaan ons richten op een nieuwe toekomst. Wij zijn dankbaar dat wij elkaar jarenlang hebben mogen versterken. Het is voor ons allebei nu tijd geworden voor een nieuw begin.

De tijd die achter ons ligt heeft ons één helder inzicht gebracht. Wij roepen daarom iedereen op om ook de komende jaren de schouders te blijven zetten onder Den Boogaard. Moergestel kan en mag niet zonder haar geliefde en bruisende gemeenschapshuis komen te zitten. Hiervoor is de inzet en support nodig van alle Moergestelse inwoners, vrijwilligers, verenigingen, bezoekers en gebruikers van Den Boogaard. Wij blijven ons daarom ook in de toekomst persoonlijk actief inzetten voor een toekomstbestendig gemeenschapshuis met cultuurprofiel en rekenen daarbij op de steun van alle Moergestelnaren.'

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

Tilburg e.o.