Broekzijde 11 gaat alsnog wijken voor een vrijliggend fietspad naar Haghorst.
Volledig scherm
Broekzijde 11 gaat alsnog wijken voor een vrijliggend fietspad naar Haghorst. © Google Streetview

Samsam aan de Broekzijde in Moergestel: gemeente steekt twee ton in sloop van boerderij

VIDEOOISTERWIJK - Rik de Pina is er met Oisterwijk uit. Voor 2 ton verkoopt hij aan de gemeente zijn vervallen woonboerderij met grond aan de Broekzijde in Moergestel. Daardoor hoeft de gemeente ter plekke niet een wegversmalling aan te brengen voor het nieuwe, vrijliggende fietspad naar Haghorst.

Uit kostenoverwegingen koos het vorige college daar aanvankelijk wel voor. De gemeenteraad van Oisterwijk besloot oktober vorig jaar echter unaniem dat veiligheid voorop moest staan. 

De Pina had ook aangedrongen op een 'win-winsituatie'. Hij wil zelf een nieuwe woning, verder van de weg, terug gaan bouwen. De vervangingsschade kwam volgens De Pina op 4 ton, waarvan hij de helft voor zijn eigen rekening wilde nemen. Een expert van de gemeente hield het op 3,5 ton, maar Oisterwijk wilde het sam-samakkoord niet op dat verschil laten sneuvelen. 

De extra investering van 2 ton komt bovenop de 1,1 miljoen die de gemeente al had uitgetrokken voor het tracé tot aan de brug van de Heizenschedijk. Verderop, richting Haghorst, wordt het fietspad momenteel al aangelegd.

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

Tilburg e.o.