Volledig scherm
Verenigingsgebouw D'n Donk aan de Bosstraat in Moergestel © Tom Tacken/BD

Sloop dreigt voor verenigingsgebouw D'n Donk in Moergestel: scouting houdt kruit nog droog

MOERGESTEL - Het lot van verenigingsgebouw D'n Donk in Moergestel is onzeker. In een collegestuk is sprake van sloop van Bosstraat 1b, dat het jongerenwerk tot voor kort in gebruik had. Dat zit echter vast aan 1a, waar scouting Sint Jan al dertig jaar in zit. De scouting verhuurt er bovendien ruimtes aan tal van groepen.

Peter van de Wouw van Scouting Sint Jan is verbaasd over de inhoud van het collegestuk, maar hij wacht met een inhoudelijke reactie tot na zijn gesprek met PGB-wethouder Dion Dankers op 7 januari. Via Facebook liet Van de Wouw laatst wel weten er voor D'n Donk nog 30 jaar aan vast te willen plakken. Het Oisterwijks college rept echter over 'gebiedsontwikkeling’ voor het perceel tussen de Reusel en de verlaten basisschool Bienekebolders, waarvoor een woonbestemming wordt gezocht.

Het jongerenwerk verhuist naar de eerste verdieping van Den Boogaard. Volgens Oisterwijk verliest Bosstraat 1b daarmee zijn reden van bestaan. ‘Uiterlijk in het eerste kwartaal 2021 wordt het object gesloopt’, staat in het collegestuk. Om verpaupering te voorkomen mag rhythm & roots-band Lapa Loca het de komende twee jaar tegen een vriendelijke prijs als oefenruimte gebruiken. Ook het reuzengilde en toneelvereniging Die Naemloose Speelers mogen Bosstraat 1b nog gebruiken voor opslag.

Op de site van scouting Sint Jan worden als onderhuurders van Bosstraat 1b de volgende clubs en activiteiten genoemd: Horrido (jachthoornblazers), dansgroep Trend, Bonsai, judo, yoga, aerofit, zangkoor Joy, vuurgilde (vuurspuwen), volksdansen, Zonnebloem, RIBW Brabant, badminton, Heartsafe. 

Volledig scherm
Peter van de Wouw ontving op kerstavond burgemeester Hans Janssen bij de kerststal van de scouting naast D'n Donk. © Facebook Peter van de Wouw
Volledig scherm
Verenigingsgebouw D'n Donk © Tom Tacken/BD
Volledig scherm
Reacties © Facebook Je Komt Uit Moergestel Als...
Volledig scherm
Reacties © Facebook Je Komt Uit Moergestel Als...
Volledig scherm
Reacties © Facebook Je Komt Uit Moergestel Als...

Tilburg e.o.