Volledig scherm
Verenigingsgebouw D'n Donk aan de Bosstraat in Moergestel. © Google Streetview

Sloop van D’n Donk hangt in Moergestel nog, maar ook de omgeving is turbulent

KAARTOISTERWIJK - Het staat ‘vrij rigoureus’ in het collegestuk, beaamt wethouder Dion Dankers, maar sloop van verenigingsgebouw D’n Donk is voor hem geen uitgemaakte zaak. ,,In elk geval gaan we daar pas toe over nadat een oplossing voor alle huidige gebruikers is gevonden.”

Dat heeft Dankers deze week ook laten weten aan scouting Sint-Jan, hoofdgebruiker van het dertig jaar oude gebouw aan de Bosstraat. Vorig jaar ruilde de andere huurder, het jongerenwerk, het aanpalend onderkomen  voor Den Boogaard in. De scouting verhuurt haar deel van het gebouw aan diverse andere clubs en organisaties. 

Dankers denkt dat een aantal ervan ook naar Den Boogaard zou kunnen. Vraag is wel of dat financieel interessant voor ze is: ,,Daarover wil ik met de directie van Den Boogaard om de tafel gaan zitten.”

In het eind vorig jaar vrijgegeven collegestuk wordt gerept dat sloop nodig is voor ‘gebiedsontwikkeling'. Dankers kan daar nog weinig concreets over melden. Het kan gaan om woningbouw, maar ook om natuurontwikkeling. Zo zijn er plannen om de Reusel vanaf de Raadhuisstraat te laten meanderen. Dankers zinspeelt ook op aansluiting bij de plannen rondom de oude pastorie, aan de andere kant van de begraafplaats.

Dan heeft ook Stichting WiekentKunst bij de gemeente een plan voor de omgeving van Den Donk ingediend, laat Dankers weten. Voorzitter Hennie van Schooten beaamt dat, maar ze wil over de details nog niet uitweiden.

Zorgen onder de gebruikers van D'n Donk zijn voor politieke partij PGB aanleiding geweest om het college om opheldering te vragen.

Omgeving is volop in beweging

De omgeving rondom D'n Donk, ingeklemd tussen volkstuinen en begraafplaats, is volop in beweging. Basisschool de Bienekebolders, de oude pastorie, het grasveld naast het medisch centrum en de weilanden aan de overkant van de Reusel: rijp en groen zijn voor al die locaties plannen in ontwikkeling. Klik voor meer info op de omschrijvingen van de kaart hieronder.

Tilburg e.o.