Spoorwegovergangen urenlang gesloten in Oisterwijk, probleem dinsdagochtend verholpen

UPDATE + videoOISTERWIJK - Vier spoorwegovergangen in Oisterwijk zijn maandagavond sinds 21.30 uur urenlang gesloten geweest, met veel overlast tot gevolg. Er was sprake van een storing door het warme weer. De gesloten bomen zorgden voor veel problemen voor het verkeer op de weg, dat massaal het gesloten spoor overstak. Inmiddels is het probleem verholpen.

Vanaf dinsdagochtend werken de spoorbomen weer naar behoren. Het gaat om de slagbomen bij de overgangen van de Pannenschuurlaan, de Gasthuisstraat, Almystraat en de Heusdensebaan.

Het overstekende verkeer zorgde voor een levensgevaarlijke situatie, omdat er ook gewoon treinen over het spoor rijden. Treinen reden langzaam en toeterend door het dorp, om eventuele overstekers in elk geval op tijd te waarschuwen. 

Er was sprake van een sectiestoring, meldt een woordvoerder van ProRail. Spoorstaven zetten uit door het warme weer. Als zij tegen elkaar aan worden gedrukt, kan het detectiesysteem van de spoorbomen ten onrechte denken dat er een trein aan komt. 

ProRail-woordvoerder Coen van Kranenburg drukt mensen in Oisterwijk op het hart om niet het spoor over te steken. ,,We zullen nooit zeggen dat mensen dan maar het spoor mogen oversteken. Veiligheid voor alles. Het is gewoon overmacht.'' 

Volledig scherm
Verkeer in Oisterwijk negeert massaal de spoorbomen. © Toby de Kort
BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

Tilburg e.o.